Kevät herättää pesänrakennusvietin

 

Kevätaurinko paistaa jo lämpimästi ja melkein kaikki lumet ovat sulaneet. Luonto soi lintujen kevätkonserttia ja pesänrakennus on kuumimmillaan.

Keväällä ihmisetkin haluavat uudistua ja karistavat talven tomuja pois. Mietitään asumista ja sen tarpeita eteenpäin. Jos mielessä on omakotitalon hankkiminen, olisi se kiva saada kesäksi. Pääsisivät lapset leikkimään ja aikuisetkin voisivat nauttia omasta pihasta.

Asuntomarkkinoilla on tänä keväänä tapahtunut viriämistä pitkään jatkuneen hiljaisen kauden jälkeen. Suomen suurimmissa kaupungeissa on asuntokauppa käynyt viime aikoina jo vilkkaasti.  Tänne Kanta-Hämeeseen muutokset tulevat hiukan myöhemmin verrattuna aivan pääkaupunkiseutuun, mutta tulevat kuitenkin.

Valtakunnallisesti merkittävä hankekokonaisuus, Helsingistä Hämeenlinnan kautta Tampereelle ulottuva kasvukäytävä tuo varmuutta myös Riihimäen seudun asuntomarkkinoille.  Tämä on todella merkittävä asia ja sen merkitys vaan kasvaa vuosi vuodelta!

Jo nyt on selvästi huomattavissa, että asiakkaat ovat lähteneet liikkeelle, pienet asunnot menevät mukavasti kaupaksi.  Omakotitalojen asukkaatkin ovat heränneet, taloja tulee myyntiin ja ne myös kiinnostavat ostajaehdokkaita.

Nyt ei vain anneta hallituksen tuoda toimillaan myrskypilviä kevään auringon eteen ja hidastaa hyvin alkanutta positiivista virettä asuntomarkkinoilla. Toivotetaan kaikki toisillemme lämmintä, valoisaa ja toimeliasta kevättä ja kesää.

-Marja