Pihan vaikutus talokaupassa

Kevät on omakotitalokaupalle otollista aikaa. Moni omakotitalon ostoa suunnitteleva miettii, että oma talo ja piha olisi kiva saada jo kesäksi. Varhain keväällä kenenkään piha ei kuitenkaan ole parhaimmillaan. Lumet ovat juuri sulaneet, ja kinosten alta ovat paljastuneet viime kesän kasvun jäänteet. Jostakin kummallisesta kolosesta kevättuuli on saanut kaivettua muutaman ruskettuneen vaahteranlehden kuljetettavakseen syksyn ahkerasta haravoinnista huolimatta.

Kevät on täynnä odotusta ja hyvin hoidettu piha antaa jo varhain viitteitä siitä miltä sitten kesällä näyttää. On mielenkiintoista seurata uudella kotipihalla, minkä värisiä tulppaaneja kukkapenkistä nousee tai myöhemmin kesällä onko kukkiaan avaava pioni kerrottu.

IMG-20160427-WA0004

Omakotitalon ostajat kiinnittävät huomioita erilaisiin asioihin, riippuen siitä mikä on heidän sydäntään lähellä. Kotipuutarhuri katsoo, onko tontilla omenapuita ja marjapensaita. Hänelle myös vihannesmaa ja yrttiviljelmä ovat tärkeitä.  Lapsiperheelle pihan turvallisuus sekä vahva ja tilava nurmikkoalue lasten pelikentäksi on tarpeellinen.  Jonkun mielestä pihan helppohoitoisuus on tärkeä asia, toinen haluaisi mahdollisimman paljon perennojen kukkaloistoa, kolmas arvostaa pihan luonnonmukaisuutta.

pihaa

Jokainen piha on erilainen, asujansa näköinen. On hyvä, jos omakotitalon myyntiä aloittava omistaja astuu pihaportilleen ja katsoo pihaansa vieraan silmin. Silloin huomaa sellaisia asioita, joihin ei arjessa kulkiessaan kiinnitä huomioita. Pienellä ”stailauksella” voi saada ihmeitä aikaan ja näin edistää talon myyntiä. Mihinkään suuriin muutoksiin ei myynnin vuoksi kuitenkaan kannata ryhtyä, koska myös ostaja haluaa pihastaan itsensä näköisen ja omiin tarpeisiinsa sopivan.  Pihan siisteys on tärkeä, koska kun ostaja astuu autostaan pihalle, hän katsoo ympärilleen, saa ensivaikutelman ja muodostaa ensimmäiset mielipiteet mahdollisesta uudesta kodistaan jo tässä vaiheessa.

Pihakäytävä voi parhaimmillaan kutsua astumaan ”peremmälle”, rapulle ja taloon sisälle.

-Marja