Kesä ei hiljennä asuntokauppaa

Monet ajattelevat, että kesällä ei asuntokauppa käy. Ihmiset viettävät aikaa kesämökeillä, lomamatkoilla, rannoilla, yms… Asia ei onneksi ole näin 🙂 Kesällä nimenomaan on aikaa perehtyä asuntotarjontaan, kiertää esittelyissä ja myydä siinä sivussa oma asunto pois uuden alta. Tai ainakin niin ihmiset tekevät.
Hektisessä arjessa ei usein ole voimia eikä aikaa suunnitella kodinvaihtoa. Kesälomalla ajatukset selkiytyvät ja on helpompi miettiä mitä uudelta kodilta haluaa sekä järjestellä käytännön asioita asunnon myyntiä/vaihtoa varten.
Kesällä omakotitalojen pihat näyttävät parhaat puolensa ja tämä varmasti edesauttaa talon myyntiä. Muina vuodenaikoina ostajien on vaikea muodostaa oikeaa kuvaa pihan kunnosta.

 
Jo nyt olemme huomanneet, ettei tämäkään kesä tee poikkeusta, vaikka ei olla vielä edes juhannuksessa. Asuntokauppa käy kuumana ja kaikki kohteet eivät ehdi edes nettiin, ennen kuin niistä on jo kauppa sovittu. Ostajia käy esittelyissä ja uusia kohteita tulee myyntiin.
On totta, että uuden kodin etsiminen vie aikaa, mutta usein se kuitenkin koetaan mielekkääksi koko perheen harrastukseksi. Asunnon myynti taas on monelle stressin aiheuttaja ja siihen liittyvistä kysymyksistä saa pidemmän listan kuin 7-vuotiaan joululahjatoivomuslistasta.

 

Me Kodin Kivijalka Oy:ssä olemme sitä mieltä, että loma on kaikille tärkeä, eikä sitä ole tarkoitettu vain sellaisten asioiden hoitamiseen, joita ei arkena ehdi. Siksi suosittelemme jättämään asunnon myynnin ammattilaisten hoitoon. Jää sitten enemmän aikaa esittelyissä kiertelyyn ja siihen mihin kesäloma on tarkoitettu – rentoutumiseen.

 Täältä helppo startti asunnon myymiseen: Ilmainen hinta-arvio

Hyvää kesää!

-Matias

kesätausta