Syksyllä uuteen kotiin

Ilmat ovat selvästi jo viilentyneet, lomat loppuneet ja koulut alkaneet. Ihmiset totuttelevat taas hallitsemaan arkea._MG_6776 Loman jälkeen usein tuntuu, että on hankala pitää aikatauluista kiinni ja koko ajan on kiire ja stressi. Se yleensä helpottaa, kun arkeen on tottunut ja rutiinit muistuvat mieleen.

Asuntokaupassa tämä vaihe näkyy pienenä hiljentymisenä, mutta se ei kestä kuin muutaman viikon. Sen jälkeen kauppa taas piristyy entisestään. Koko kesä oli vauhdikasta aikaa asuntomarkkinoilla ja syksystä odotetaan vieläkin parempaa.

Moni haaveilee syksyisin uuden kodin tunnelmasta. Ehkä nykyisessä asunnossa ei ole kaivattua takkaa tuomassa tunnelmaa ja lämpöä pimeään syysiltaan. Lapsi on saattanut aloittaa koulunkäynnin ja haikailee jo oman huoneen perään. Jonkun mielestä vanha asunto on ahdas, väärällä paikalla eikä mitenkään muutenkaan mieleinen. Silloin asunnon mblaze-2178749_1920yynti alkaa tuntua hyvältä vaihtoehdolta ja illat menevät etuovi.comin ja oikotie.fi:n tarjontaa selaillessa.

Ihan samoin kuin kevät, myös syksy herättää jonkinlaisen pesänrakennusvietin. Jos yhtään mietit asunnon myyntiä, niin nyt on hyvä hetki. Niin tekevät monet muutkin ja suurin osa niistä on myös ostamassa uutta asuntoa, joten ostajat ovat niin sanotusti liikkeellä. Asuntolainojen korotkin on ennustettu pysymään alhaalla. Merkittävä korkojen nousu tarvitsisi Euroopan talouden kohentumista (Kreikka, Portugali…).

Helpoiten asiassa pääset eteenpäin soittamalla meille 😊house-2609603_1920